Πράσινη προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη 2-3 Νοεμβρίου 2019, Αθήνα

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Θα αποκτήσουμε και στην Ελλάδα ενωτικό και μεγάλο Πράσινο κόμμα;

Αγαπητέ  φίλε / Αγαπητή φίλη

Για μια θετική απάντηση στο ερώτημα αυτό, που θα μετατραπεί σε πολιτική πραγματικότητα, οργανώνεται μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη Πρωτοβουλία, η οποία συσπειρώνει γύρω της και καλοδέχεται όλους/ες όσους/ες συνειδητοποιούν ότι το σημερινό πολιτικό και οικονομικό σύστημα αποτελεί αδιέξοδο και καταστροφή για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.

Η “Πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό πράσινο κόμμα” διοργανώνει Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη, στις 2-3 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕ (Αριστοτέλους 46) με σκοπό τον διάλογο για τη διαμόρφωση μιας αυθεντικής Πράσινης πολιτικής έκφρασης στην Ελλάδα. Και καλεί όλους/ες όσους/ες:

  • ανησυχούν για τα αδιέξοδα του κυρίαρχου οικονομικού, ενεργειακού, κοινωνικού και πολιτισμικού μοντέλου, το οποίο ευθύνεται για την κλιματική κρίση, τις ποικίλες διακρίσεις, την άνοδο του ρατσισμού κ.ά. και
  • έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για την αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης, την αντιμετώπιση της πλανητικής κατάρρευσης, την ποιότητα ζωής των πολιτών, την υπεράσπιση των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων, την οικοδόμηση αξιόπιστης δημοκρατίαςκαι τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, 

να ενώσουν τις φωνές τους και τη δυναμική τους για τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σύστημα και τη δημιουργία μεγάλου, ενωτικού, αυτόνομου Πράσινου κόμματος, μέσα από δημιουργικές συνθέσεις και συγκλίσεις.

Τις αλλαγές που θα εκφράζουν το όραμα για μια Ελλάδα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμη και θα εξασφαλίζουν το ευ ζην των σύγχρονων και των μελλοντικών γενιών της, εκτιμούμε πως μπορεί να επιβάλλει αποφασιστικά η συγκρότηση ενός ενωτικού και μαζικού Πράσινου Κόμματος.

Έχει ξεκινήσει ήδη η εγγραφή μελών και υποστηρικτών της “Πρωτοβουλίας για ένα νέο ενωτικό Πράσινο κόμμα”, που θα είναι ταυτόχρονα και ιδρυτικά μέλη ενώ στη συνδιάσκεψη καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να συμβάλουν με την εμπειρία, τις γνώσεις και τους προβληματισμούς τους στη συνεννόηση του ευρύτερου χώρου της πολιτικής οικολογίας καθώς και στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προγραμματικής πρότασης που θα κατατεθεί στην ελληνική κοινωνία.

Μείνε σε επαφή για περισσότερη ενημέρωση μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook (Prasinoi.2019) και τον ιστότοπο www.prasinoi.eu.

Δήλωσε συμμετοχή στο event της Συνδιάσκεψης 

Γράψου ιδρυτικό μέλος 

Διάβασε το κείμενο Αρχών

Διακίνησε την πληροφορία σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται.

Συνδιαμόρφωσε τα τελικά κείμενα και την τακτική του νέου φορέα.

Έλα μαζί μας!

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Πράσινο & Μωβ στην Κεφαλονιά 

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιόνιο Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν την 5η και 6η  Μαρτίου 2023, ο συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, κ. Δομήνικος Χρυσίδης