“Ο #covid_19 δεν μας σταματά!”, εκδήλωση για την πανδημία σήμερα

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Διαδικτυακή εκδήλωση σήμερα 22.4, με θέμα «Πανδημία με κοινωνική φροντίδα για όλες και όλους»

Σήμερα 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης, οι Πράσινοι εστιάζουν στην έκφραση αλληλεγγύης προς όλα τα πλάσματα της Γης. Στη Γερμανία πραγματοποιούν πολιτικές δράσεις ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τους Ιταλούς, στο διαδίκτυο κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ για την Jane Goodall και στην Ελλάδα οργανώνουν ψηφιακή εκδήλωση για τη φροντίδα και την αλληλεγγύη στην εποχή του κορονοϊού.
Εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πολίτες συζητούν με θέμα: «Πανδημία με κοινωνική φροντίδα για όλες και όλους» σήμερα, στις 19:00, σε μια ψηφιακή εκδήλωση εδώ: http://ow.ly/gnvP50zieZM

Παρεμβάσεις θα κάνουν:

  • Μιχάλης Γουδής, υπεύθυνος Επικοινωνίας της Housing Europe
  • Όλγα Θεοδωρικάκου, ΜΚΟ Κλίμακα
  • Ahmed Moawia, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών
  • Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής και μέλος των Πράσινων
  • Συντονισμός: Ευάγγελος Αστυρακάκης-Ασλάνης, συν-Εκπρόσωπος των Πράσινων.

Σε μια πρωτόγνωρη περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, όπως και σε κάθε κρίση, έρχεται στο προσκήνιο, περισσότερο από ποτέ, η ευαλωτότητα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων αλλά και η δυσκολία από πλευράς πολιτείας να ανταποκριθεί στον ρόλο της. Κάποιοι συνάνθρωποί μας μπορεί να μην έχουν καν τη δυνατότητα να μείνουν σε ένα σπίτι ή σε ασφαλείς συνθήκες και να τηρήσουν τις προδιαγραφές υγιεινής.

Ποια ζητήματα θα συζητηθούν:
– Υπάρχει τρόπος για μια αξιοπρεπή διαβίωση σε καιρούς καραντίνας για όλα τα μέλη της κοινωνίας, χωρίς κοινωνικό ή άλλο αποκλεισμό; Ποιες είναι οι πολιτικές που θωρακίζουν την κοινωνία, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, απέναντι σε μια υγειονομική κρίση; Την ίδια στιγμή, η ευρωπαϊκή συνοχή αλλά και η ίδια η φύση του δημοκρατικού πολιτεύματος σε ορισμένες χώρες δοκιμάζεται. Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του ενιαίου βασικού εισοδήματος και πως αυτή η κρίση μπορεί να αποτυπωθεί σε όρους έμφυλης δημοκρατίας;

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας των Πράσινων στο Facebook και από το Youtube. Η μετάδοση θα αρχίσει στις 18:50. Αν επιθυμείτε να πάρετε μέρος ενεργά στη συζήτηση, ζητείστε οδηγίες συμμετοχής στο prasinoi2019@gmail.com.

 

Ταυτόχρονα σήμερα οι Γερμανοί Πράσινοι οργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την ιταλική Πρεσβεία στο Βερολίνο αλλά και στην Κολωνία, από τις 9 π.μ., με το σύνθημα: “#WeAreInThisTogether. We can only do it together! Ce la faremo solo insieme!“. Θα έχουν μια ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου και θα είναι όλοι/ες μόνο με μάσκες.

Αφορμή είναι η σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με κορυφαίο ζήτημα την κρίση που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στην Ιταλία και άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης. Οι Πράσινοι θεωρούν σκληρό το παζάρι για τα απαραίτητα μέτρα αλληλεγγύης και δίνουν και ένα παράδειγμα αλληλεγγύης στην Ιταλία κριτικάροντας τη γερμανικής κυβέρνηση: «Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη να καταστραφεί! Όχι σε εκείνους που αρνούνται να δείξουν αποτελεσματική αλληλεγγύη μέσω κοινών δανείων και ενός μεγάλου ευρωπαϊκού ταμείου ανοικοδόμησης. Αλλά όχι και σε εκείνους που επιμένουν λαϊκιστικά στην εθνική κυριαρχία και προκαλούν αντιευρωπαϊκή δυσαρέσκεια», τονίζουν οι τρεις βασικοί διοργανωτές Franziska Brantner, Sven Giegold και Alexandra Geese.

 

Μια από τις πολλές εκδηλώσεις της Ημέρας της Γης είναι και πρεμιέρα του σημαντικού ντοκιμαντέρ του National Geographic, “Jane Goodall: The Hope“, όπου παρουσιάζεται η ζωή και η δράση της αειθαλούς πρωτευοντολόγου Goodall, που ενέπνευσε με το έργο και τα βιβλία της πάρα πολλούς να δουν με άλλο μάτι τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι Πράσινοι ετοιμάζονται για το συνέδριο

Συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Προσυνεδριακές συνδιασκέψεις ενόψει του συνεδρίου των Πράσινων στις 21-22 Μάρτη 2020, ξεκινούν από αύριο Σάββατο 22.2. Η ενωτική πρωτοβουλία εκτιμά ότι