Από την Πτολεμαΐδα ξεκινά η περιοδεία των Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Από το δημαρχείο της Πτολεμαΐδας ξεκινά αύριο η περιοδεία του νέου κόμματος των Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία: Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουλίου θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Εορδαίας κ. Π. Πλακεντά.

Η Πτολεμαΐδα έχει και συμβολική σημασία για τους Πράσινους ως αφετηρία της περιοδείας τους, καθώς τις δεκαετίες του λιγνίτη ήταν η περιοχή με το βαρύτερο τίμημα, ενώ φαίνεται να πληρώνει και τώρα το υψηλότερο κόστος για τη μετάβαση. Στην Πτολεμαΐδα θα επιστρέψουν οι Πράσινοι και την Τρίτη 6 Ιουλίου, για τις υπόλοιπες προγραμματισμένες συναντήσεις τους με τοπικούς φορείς και κινήσεις πολιτών.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκινά ο κύκλος των επαφών στην Κοζάνη, με πρώτη τη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης κ. Λ. Μαλούτα. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον δήμαρχο Βελβενδού κ. Στεργίου και το Επιμελητήριο Κοζάνης. Οι επαφές της ημέρας ολοκληρώνονται στις 8.30 το βράδυ, με μέλη και φίλους της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης.

Η περιοδεία των Πράσινων έρχεται σε συνέχεια της Πρότασης Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση με δικαιοσύνη και βιώσιμη ευημερία για όλους και όλες που είχαν παρουσιάσει στα τέλη Μαΐου, με αναλυτικές προτάσεις για μια σειρά τομείς. Κεντρική ιδέα είναι ότι ο συνδυασμός του φυσικού πλούτου της περιοχής με τα πλεονεκτήματά της για παραγωγή και αποθήκευση 100% καθαρής ενέργειας χωρίς αέριο, μπορούν να αξιοποιηθούν για δυναμική ταυτότητα Πράσινης Μετάβασης με κορμό μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις: μια τέτοια επιλογή μπορεί να δώσει πρόσθετη αξία στα τοπικά προϊόντα, να βάλει τις βάσεις για ήπιο τουρισμό όλο τον χρόνο, να δημιουργήσει πόλο έλξης για έρευνα και εφαρμογές πράσινης καινοτομίας.

Με την περιοδεία τους στους λιγνιτικούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, οι Πράσινοι έρχονται να ακούσουν από κοντά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, να συζητήσουν τις προτάσεις τους για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση και να στείλουν το μήνυμα ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο.

Στο κλιμάκιο των Πράσινων συμμετέχουν: ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος του κόμματος, μέλος της Γραμματείας και στέλεχος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας που συμμετέχει στους Πράσινους, ο Αλέκος Γεωργόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και μέλος του Συμβουλίου, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της θεματικής ομάδας οικονομίας των Πράσινων.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τον Υπουργό Γεωργίας να καταψηφίσει τα «μεταμφιεσμένα» μεταλλαγμένα!

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Καλούμε τον Υπουργό Γεωργίας να καταψηφίσει ή έστω να απέχει την Παρασκευή στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία για τα «μεταμφιεσμένα» μεταλλαγμένα τρόφιμα Με «μεταμφιεσμένα» μεταλλαγμένα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δημοκρατικό μοντέλο διαχείρισης προτείνουν οι Πράσινοι – Οικολογία στον Εβρο

Στα πλαίσια της εξόρμησης του κόμματος «Πράσινοι Οικολογία» στο νομό Έβρου, ο συμπρόεδρος Ηλίας Γιαννίρηςσυναντήθηκε στις 22/3/2024 με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Πρόεδρο του