Τι θα κάνεις για την κλιματική αλλαγή την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου;

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Οι «Πράσινοι -Πρωτοβουλία για ένα νέο, ενωτικό, πράσινο κόμμα» συμμερίζονται την ανησυχία των νέων για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στηρίζουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις Fridays For Future και άλλων φορέων σε όλη τη χώρα. Η επόμενη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί σε όλον τον κόσμο και σε πάνω από 20 πόλεις της Ελλάδας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, με στόχο να επηρεάσει το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP25) που θα γίνει στο Santiago της Χιλής 2-13 Δεκεμβρίου.

Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως είδος κι όλα όσα αγαπάμε. Η καταστροφή δεν θα συμβεί στο μέλλον, τη ζούμε ήδη και μάλιστα χωρίς δυνατότητα επιστροφής! Η παγκόσμια κινητοποίηση Fridays For Future εδώ και πάνω από ένα χρόνο διεκδικεί να διατηρηθεί τουλάχιστον η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από 1.5°C συγκριτικά με τα προβιομηχανικά επίπεδα, να εξασφαλιστεί η κλιματική δικαιοσύνη και να συμμορφωθούμε με τις έγκυρες επιστημονικές μελέτες που είναι διαθέσιμες μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μεγάλη κλίμακα και με ταχείς ρυθμούς οι πολιτικές στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας, της βιομηχανίας κ.ά. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε τους πάγους να λιώνουν και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας να καταστρέψει τις ακτές και την οικονομία μας.

Όλοι σήμερα μιλάμε για την κλιματική αλλαγή. Οι νέοι όμως διαπιστώνουν ότι δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα. Αποφάσισαν να μη μείνουν παρατηρητές και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Κάθε Παρασκευή έχουν αποφασίσει να συγκεντρώνονται συντονισμένα για να στείλουν μήνυμα στους υπεύθυνους. Δεν δέχονται να παραλάβουν τη γη μας στην κατάσταση που τους την παραδίδουν οι μεγαλύτεροι. Δεν θέλουνε να ζήσουν τη ζωή που τους προσφέρουν. Θέλουν έναν πλανήτη καθαρό, χωρίς εκπομπές άνθρακα. Θέλουν να μην κινδυνεύουν από την ερημοποίηση και την υπερθέρμανση. Ζητάνε κλιματική δικαιοσύνη. Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής. Συμμετέχουμε στις ειρηνικές διαδηλώσεις της πόλης μας. Παρακινούμε και παλεύουμε μαζί με τα παιδιά μας για έναν καθαρότερο πλανήτη. Φωνάζουμε δυνατά να παρθούν άμεσα μέτρα τώρα! Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι εξορύξεις. Ζητάμε την άμεση μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, φιλική στο περιβάλλον. Συνυπογράφουμε το παγκόσμιο αίτημα για κλιματική δικαιοσύνη.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στις διαμαρτυρίες, την αλλαγή των πολιτικών και του τρόπου ζωής μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Ανησυχούμε μαζί τους, στηρίζουμε και συμμετέχουμε!

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τιμούμε έμπρακτα τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Οι επετειακές δηλώσεις και εκδηλώσεις για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι σημαντικές αλλά όχι και αρκετές για να εξασφαλίσουν στην ανθρωπότητα