Πράσινοι: Η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ μας αφορά όλους!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Οι Πράσινοι συμμετέχουν στις παγκόσμιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον Julian Assange και επισημαίνουν πως η έκδοσή του στις ΗΠΑ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος των πολιτών στην ενημέρωση.

Το έγκλημα του ιδρυτή των Wikileaks είναι ότι δημοσιοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ με πολύ επικριτικές εκτιμήσεις για ηγέτες και καθεστώτα. Οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησής του αποδεικνύουν πόσο εκδικητικό απέναντι σε όποιον αποπειράται να το ξεσκεπάσει μπορεί να γίνει ένα σύστημα, το οποίο λαθροχειρεί χρησιμοποιώντας το όνομα της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα την υπονομεύει.

Μετά την αναγγελία της σύλληψης του Julian Assange και το αίτημα για έκδοση στις ΗΠΑ, διεθνείς φορείς, όπως η Διεθνής Αμνηστία δια του αναπληρωτή Διευθυντή Έρευνας Massimo Moratti, αλλά και σοβαρές εφημερίδες που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο (βλ. Guardian), έχουν πάρει θέση σε ένα σημαντικότατο ζήτημα, που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους πολίτες σε όλον τον πλανήτη. Παράλληλα, η δολοφονία προσωπικότητας που έχει επιχειρηθεί εναντίον του, παρουσιάζοντάς τον όχι ως ένα “άλλο πολιτικό υπόδειγμα” αλλά ως βιαστή, και μάλιστα από ένα σύστημα που αναπαράγει την κουλτούρα του βιασμού, έχει ουσιαστικά καταπέσει.

Οι Πράσινοι -Πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό Πράσινο Κόμμα καλούν τους πολίτες της χώρας να ενδιαφερθούν έμπρακτα αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση και να πιέσει τις βρετανικές αρχές ώστε ο Τζούλιαν να μη σταλεί οπουδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή, βασανιστήρια ή κάποιου άλλου είδους κακομεταχείριση ή παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Διαβάστε επίσης

Ποιοί είμαστε

Μετά από πρόσκληση του Οικολογικού Δικτύου, εκπρόσωποι οικολογικών κινήσεων, εναλλακτικών εγχειρημάτων, ανένταχτοι, οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη αλλά και μέλη των Οικολόγων Πράσινων, μετά από την απογοήτευση που

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην καύση των απορριμμάτων

Συνάντηση των Πράσινων με τους δημάρχους Χανίων και Πλατανιά και επίσκεψη στον Βάμο Αποκορώνου. Την αντίθεσή τους στο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στην Κρήτη εξέφρασαν οι