Πράσινοι: Υποσκάπτουν υγεία και περιβάλλον οι εμπορικές συνομιλίες της ΕΕ με τις ΗΠΑ!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Να σταματήσουν οι εμπορικές συνομιλίες/συμφωνίες της ΕΕ με τις ΗΠΑ, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και το περιβάλλον, ζητούν οι Πράσινοι. Και καλούν την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αντιπροσώπους σε Βουλή και Ευρωκοινοβούλιο να διασφαλίσουν την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, τη διαφάνεια και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Υπό το βάρος του εκβιασμού του Τραμπ ότι θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εξαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη, η ΕΕ φαίνεται διατεθειμένη να μειώσει τα επίπεδα ασφάλειας των τροφίμων, σε βάρος της δημόσιας υγείας, της καλής μεταχείρισης των ζώων και του περιβάλλοντος, καθώς και να υπονομεύσει τις δεσμεύσεις της για την κλιματική αλλαγή.

Ήδη ο Αμερικανός Υπουργός Γεωργίας έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα εξαρτηθεί από το αν η ΕΕ θα επιτρέψει το κρέας που ξεπλένεται με οξύ ή χλώριο ή έχει υποστεί επεξεργασία με ορμόνες, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές ή την κατάργηση προστατευτικών κανόνων για τα μεταλλαγμένα.

Η Κομισιόν δεν έχει καν εντολή να διεξάγει διαπραγματεύσεις για τα τρόφιμα και άλλα πρότυπα ασφάλειας. Τα υψηλότερα ευρωπαϊκά επίπεδα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι προς πώληση! Ούτε μπορεί να τίθενται σε κίνδυνο οι διακηρυγμένοι στόχοι του ευρωπαϊκού «Green Deal», όπως η σημαντική μείωση της χρήσης και των κίνδυνων από τα χημικά φυτοφάρμακα, οι δεσμεύσεις για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα ή η στήριξη της βιώσιμης γεωργίας.

Οραματιζόμαστε μια Πράσινη Ευρώπη! Και αυτό το όραμα δεν μπορεί να υπονομεύεται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταλήγουν οι Πράσινοι, που έχουν συνέδριο στις 21-22 Μαρτίου για ένα νέο ενωτικό Πράσινο κόμμα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τι θα γίνουν τα παιδιά;

Πληροφορηθήκαμε ότι διακόπτει την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου ο υπ. Οικονομικών, είτε είναι τακτική είτε εφάπαξ όπως ανήγγειλε το υπουργείο. Μόνο ένα φοβικό και