Πράσινοι: Τιμούμε και εμπνεόμαστε από τον Μανώλη Γλέζο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ο Μανώλης Γλέζος ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι, αφήνοντας πίσω του την τεράστια φλόγα για τον αιώνιο ξεσηκωμό: της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αυτοδιάθεσης των λαών, της ειρηνικής συμβίωσης και της προστασίας της φύσης.

Έφυγε από κοντά μας μια από τις μεγαλύτερες αντισυμβατικές προσωπικότητες, με ασταμάτητη δράση, πολιτική εμπλοκή και συγγραφικό έργο, ένας γνήσιος υποστηρικτής των εναλλακτικών κινημάτων, με βαθιά οικολογική κουλτούρα.

Η αέναη νιότη του ενέπνευσε γενιές με το θάρρος της σκέψης και της έκφρασης, ως παράδειγμα κοινωνικής εγρήγορσης, με υψηλό το ανάστημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, κερδίζοντας τον απόλυτο σεβασμό συντρόφων και αντιπάλων.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν ήταν μόνο αυτός που έστειλε μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα να ξεσηκωθεί ενάντια στον ναζισμό. Ήταν και θα παραμείνει ο ίδιος σημαία στη συνείδηση όλων των αγωνιστών και των ενεργών πολιτών που δεν βολεύονται με μια ζωή υποταγής αλλά παλεύουν για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή για όλους.

Η μνήμη του θα μας εμπνέει πάντα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση για Κάσο και Κάρπαθο: Πόσοι αγώνες θα χρειαστούν για τα αυτονόητα;

Αγανάκτηση και ανησυχία εκφράζουν οι Πράσινοι της Κάσου-Καρπάθου για το απαράδεκτο αδιέξοδο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών και την ουσιαστική απομόνωσή τους: τόσο από