Συνέντευξη Τύπου, συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων και επίσκεψη στον ΔΕΔΙΣΑ

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Την απόλυτη αντίθεσή τους στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσες Δυτικά και Νότια της Κρήτης, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Πράσινων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά, για λόγους προστασίας περιβάλλοντος, υπεράσπισης της ειρήνης και  αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Πιο πριν, η Συν-εκπρόσωπος του κόμματος των Πράσινων Αλία Παπαγεωργίου, ο Συντονιστής της Γραμματείας Αριστείδης Παπαδάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, το αν. μέλος της Γραμματείας Ρούλα Καστρινάκη και η φιλόλογος-αρχαιολόγος Όλγα Δημητρίου, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παν. Σημανδηράκη και τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, πρασίνου και καθαριότητας κ. Μιχ. Τσουπάκη. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου οι Πράσινοι επέμειναν στην ανάγκη προώθησης της μείωσης του όγκου, της επανάχρησης και της ανακύκλωσης αλλά όχι της καύσης.

Ακολούθησε επίσκεψη της αντιπροσωπείας των Πράσινων στον χώρο του ΔΕΔΙΣΑ στον Κουρουπητό, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης σε έναν χώρο όπου το οικολογικό κίνημα έχει δώσει αγώνες ήδη από τη δεκαετία του ’80.

Οι Πράσινοι, όπως ανέλυσε ο Α. Παπαδάκης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εργοστάσια καύσης απορριμμάτων, που υποσκάπτουν τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Η Αλία Παπαγεωργίου τόνισε την ανάγκη να εκφραστεί και στην Ελλάδα το διεθνές πράσινο κύμα, που κάνει απόλυτα επίκαιρες τις θέσεις των οικολογικών και περιβαλλοντικών κινημάτων.

Στη σύνδεση των Πράσινων με τους αγώνες του οικολογικού κινήματος παγκόσμια αλλά και τοπικά (διάσωση της Γαυδοπούλας, Άγιοι Απόστολοι, στρατόπεδο Μαρκοπούλου κ.α.) εστίασε η Ρούλα Καστρινάκη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αιολικά, ο Μ. Τρεμόπουλος απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει ένας συνολικός και εκ βάθρων επανασχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής στη χώρα μας, με στόχους την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία της βιοποικιλότητας. Ένας τέτοιος επανασχεδιασμός θα πρέπει να εστιάζει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη χωροθέτηση των μεγάλων έργων ΑΠΕ κατά προτεραιότητα κοντά σε οικιστικές περιοχές, με κοινωνικό έλεγχο και δημοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, που δεν θα θίγουν το περιβάλλον, τα μνημεία, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συμμαχία Πράσινο και Μωβ: στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές

Η συμμαχία Πράσινο και Μωβ παρουσίασε την Δευτέρα 30/1/2023, στα ΜΜΕ τους δύο συν-επικεφαλής της για την προεκλογική εκστρατεία, Βασιλική Γραμματικογιάννη και Δομήνικο Χρυσίδη, καθώς

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πλήγμα για το μέλλον της Αθήνας ο σχεδιασμός για Πανεπιστημίου χωρίς ποδηλατόδρομο

Επικίνδυνη πολυτέλεια σε βάρος της βιώσιμης κινητικότητας και των προοπτικών της Αθήνας, χαρακτηρίζει το νέο κόμμα των Πράσινων το σχέδιο του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη