Η ενότητα του Πράσινου χώρου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ευρωπαίων Πράσινων

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Έντονο είναι το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τον διάλογο που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα για την ανασυγκρότηση και τον κοινό βηματισμό των δυνάμεων του Πράσινου και οικολογικού χώρου. Το ΕΠΚ, που εκφράζει τα πράσινα κόμματα πανευρωπαϊκά, επενδύει στις προσπάθειες για κοινό πράσινο ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, στηρίζοντας τη γρήγορη ολοκλήρωση των συνομιλιών που έχουν ξεκινήσει μεταξύ του νέου κόμματος των Πράσινων και των Οικολόγων Πράσινων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών των Γραμματειών και των ομάδων επαφής των δύο κομμάτων. Από τους ανένταχτους του πράσινου χώρου, συμμετείχε επίσης ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης. Τη συνάντηση συντόνισαν η Evelyne Huytebroeck, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, και η Βούλα Τσέτση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και Γενική Γραμματέας της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων/EFA στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο διάλογος έχει στόχο να αποκτήσει η Ελλάδα μία ενιαία και αυτόνομη πράσινη πολιτική έκφραση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η επεξεργασία των πρώτων κοινών κειμένων,οικολοπρα αποικολο επιτροπές όπου συμμετέχουν και άλλες δυνάμεις με πράσινο προσανατολισμό. Στους επόμενους μήνες τα δύο κόμματα πραγματοποιούν συνέδρια, που θα επικυρώσουν τις επιλογές για συνεργασία και θα δρομολογήσουν την δημοσιοποίησή της αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συμφωνιών.

Οι Πράσινοι θεωρούμε ότι οι κοινοί αυτοί στόχοι είναι συμβατοί και με τις προτάσεις που διατυπώσαμε στο 2ο συνέδριό μας, τον περασμένο Απρίλιο, για το Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου. Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας να προχωρήσουν γρήγορα οι συνομιλίες για την εκλογική συνεργασία, και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στην κατεύθυνση αυτή. Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν ισχυρό και αξιόπιστο πράσινο πόλο, με δυναμική που να υπερβαίνει κατά πολύ τα σημερινά σχήματα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Δυτική Μακεδονία έχει ανάγκη μια δυναμική που ΔΕΝ της δίνει το κυβερνητικό σχέδιο

Με επιτυχία και σημαντική απήχηση συνεχίστηκαν και την Τρίτη 6 Ιουλίου οι επαφές των Πράσινων στους λιγνιτικούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας. Μετά την πρώτη μέρα,

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία των Πράσινων στη Δυτική Ελλάδα

Περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποιούν οι Πράσινοι, με σταθμούς στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πάτρα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του νέου κόμματος των Πράσινων είναι