Συνέδριο ενότητας του Πράσινου χώρου!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Εξελίξεις ενόψει και των ευρωεκλογών

Έντονες διαβουλεύσεις για σημαντικές εξελίξεις στον Πράσινο χώρο της Ελλάδας δρομολογούνται μέσα στον Γενάρη, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου και δυναμικού Πράσινου κόμματος.

Καθοριστικό είναι το γεγονός του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP), που θα γίνει στη Λυών 2-4 Φεβρουαρίου 2024, όπου θα αναδειχτούν οι επικεφαλής της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές και θα ξεκινήσει η κοινή καμπάνια. Το ελληνικό κόμμα των Πράσινων έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει στις διαδικασίες ενώ εκκρεμεί αίτημα για ένταξή τους στο EGP ως πλήρους μέλους. Πιο πριν, 27-28 Ιανουαρίου 2024, θα έχει ολοκληρωθεί το συνέδριο των Πράσινων, που στοχεύει στην ενοποίηση με άλλα ελληνικά οικολογικά σχήματα.

Ήδη από τις 2.12.2023, στο 38ο διαδικτυακό συνέδριο του EGP υιοθετήθηκε απόφαση που αφαίρεσε από τους Οικολόγους Πράσινους (μέλος του από το 1994) το δικαίωμα συμμετοχής, ομιλιών, παρεμβάσεων και ψήφου στο EGP ενώ από τον ιστότοπό του έχει αφαιρεθεί και η αναφορά σε αυτούς. Το κόμμα αυτό, μια σκιά του παρελθόντος του, διέσπασε την ενωτική συμμαχία που οικοδομούνταν επί δύο χρόνια και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στήριξε τυχοδιωκτικά ακόμη και καθαρά δεξιά σχήματα.

«Χρειαζόμαστε μια πορεία αναγέννησης του πράσινου χώρου, με σύγχρονο περιεχόμενο, με μια ισχυρή πράσινη ταυτότητα, με νέα μέσα, αντιλήψεις και μεθόδους, με νέα στελέχη, με ένα νέο πολιτικό αφήγημα των πράσινων προτάσεων και τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου μελών και την ανάπτυξή του στους κοινωνικούς χώρους», τονίζει το 3ο τακτικό συνέδριο των Πράσινων, που ξεκίνησε στις 9-10.12.2023 και ως «διαρκές» θα ολοκληρωθεί στις 27-28 Ιανουαρίου 2024. «Μια ενιαία, αυτόνομη, αποτελεσματική Πράσινη παρουσία μέσα από ένα σχήμα συνεργασίας για τις ευρωεκλογές θα μπορέσει να εργαστεί από κοινού για την εκλογική επιτυχία», σημειώνουν οι Πράσινοι.

Στο συνέδριό τους, όπου χαιρέτισαν όλα τα πολιτικά κόμματα, οι Πράσινοι ήδη έχουν εγκρίνει κείμενα για:

Οι Πράσινοι εκτιμούν πως ήρθε η στιγμή να υλοποιήσουν τον ιδρυτικό στόχο τους για έναν ενωτικό, αξιόπιστο, αυτόνομο και ισχυρό πράσινο φορέα, που θα προχωρήσει στην προετοιμασία μιας κοινής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Στόχος τους είναι να κατοχυρωθεί η πολιτική αυτονομία, η ευρύτερη εμβέλεια του Πράσινου χώρου και να εκλεγεί ξανά Πράσινος ευρωβουλευτής/τρια από την Ελλάδα. Γι’ αυτό καλούν άτομα και δυνάμεις του οικολογικού-πράσινου χώρου που συμμερίζονται τους στόχους αυτούς να συμμετέχουν στις ενωτικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τι θα κάνεις για την κλιματική αλλαγή την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου;

Οι «Πράσινοι -Πρωτοβουλία για ένα νέο, ενωτικό, πράσινο κόμμα» συμμερίζονται την ανησυχία των νέων για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στηρίζουν και