Απροετοίμαστη η χώρα για την ψηφιακή εκπαίδευση

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Κρίσιμα ερωτήματα θέτουν οι Πράσινοι

 «Είμαστε έτοιμοι- Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αλλά ένα σύννεφο αντικρουόμενων μηνυμάτων και ανοργανωσιάς καλύπτει το θετικό μήνυμα των κρίσιμων ημερών, που οι πολίτες βιώνουν, δηλώνουν οι Πράσινοι. Ένα μέτρο σε σωστή κατεύθυνση για την εξ αποστάσεως ψηφιακή εκπαίδευση, όπως θα εφαρμοστεί στη χώρα μας υπάρχει κίνδυνος «να στηθεί στο γόνατο» χωρίς σχεδιασμό και με προτεραιότητα την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης παρά στα ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης.

Για να μη συμβεί αυτό, οι Πράσινοι ζητούν να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

Υπάρχουν και τα πυροτεχνήματα του στυλ «Τριακόσιοι εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου και έχουν σχηματίσει εικονικές τάξεις», όπου κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς βρέθηκαν/προθυμοποιήθηκαν/επιλέχθηκαν και τελικά εγγράφτηκαν στην απροσδιόριστη ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, όταν στο site του υπουργείου, στο μενού «εκπαιδευτικοί», η τελευταία ανακοίνωση έχει αναρτηθεί τον Ιούλιο του 2019!

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Οι Πράσινοι, καταληκτικά, θέτουν τα εξής πολιτικά ζητήματα:

Σε κάθε περίπτωση, οι Πράσινοι -Πρωτοβουλία για νέο ενωτικό Πράσινο κόμμα καλούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δουν με υπευθυνότητα την εξ αποστάσεως ψηφιακή εκπαίδευση, συμβάλλοντας στο να ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω του γνωστού ελλείμματος στην οργάνωση του κράτους και των κατεστημένων αντιλήψεων.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών βλάπτει το περιβάλλον και αυξάνει τη διαφθορά

Οι Πράσινοι στηρίζουν τα αιτήματα των Μηχανικών του Δημοσίου Η νεοφιλελεύθερη απαξίωση και ο ευτελισμός των δημόσιων υπηρεσιών έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στις δημόσιες

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Όχι κυνήγι στα καμένα

Να βοηθήσουμε τη φύση να επουλώσει τις πληγές της! Ολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλες τις καμένες περιοχές και τον άμεσο περίγυρό τους για τουλάχιστον