Ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννη Παρασκευόπουλου, υποψήφιου στη Λακωνία

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος με το Πράσινο και Μωβ στη Λακωνία μιλά με τον δημοσιογράφο Λεωνίδα Χονδρόπουλο στον Πολιτεία FM90,1 για το τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, για τη συμμαχία και την ψήφο που μπορεί να δώσει ποιότητα στην αντιπολίτευση, για το πρόβλημα της ανεξέλεγτης χωροθέτησης ΑΠΕ, την ενεργειακή μετάβαση, το εισόδημα και πολλά άλλα.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ:

http://www.politiaradio.gr/article/132502/prasino-kai-mob-sunenteuxi-me-ton-ioanni-paraskeuopoulo

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος σπούδασε νομικά, δουλεύει σε αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό Ταμείο, όπου διετέλεσε και εκλεγμένος συνδικαλιστής. Συμμετείχε σε όλες τις προσπάθειες του οικολογικού χώρου, από τη δεκαετία του 1980. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, είχε αρκετές φορές κεντρικές θέσεις εκεί. Το 2015 διαφώνησε με την πρόσδεση στο ΣΥΡΙΖΑ και πήρε αποστάσεις, συμμετέχοντας στο Οικολογικό Δίκτυο και τελικά αποχωρώντας στις αρχές του 2020. Είναι ιδρυτικό μέλος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ, φιλοδοξώντας να υπηρετήσει την ανασύνθεση του οικολογικού χώρου και την αποκατάσταση της επαφής με τις κοινωνικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται να στηρίξουν ένα πράσινο κόμμα. Βλέπει τον εαυτό του κυρίως ως γέφυρα, για να συμβάλει να περάσει η πολιτική εμπειρία των “παλιών” σε νεότερες γενιές μελών, που είναι ανάγκη να πάρουν άμεσα τη σκυτάλη. Αυτοδιοικητικά, συμμετέχει στην ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ. Κινηματικά έχει ασχοληθεί με θέματα υπεράσπισης του σιδηροδρόμου, δικαιωμάτων πεζών και ποδηλατών, ελεύθερων χώρων, αλλά και αμφισβήτησης του εθνικισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μην βάλετε μάσκα, βλάπτει τον εγκέφαλο!

Ή, η μεταφυσική κι ο διαφωτισμός σε μια σύγκρουση εκ νέου. Της Ελένης Καρασαββίδου* «Είσαι η ελπίδα μας, πήδα πήδα πήδα μας!» Ίσως σπάνια χιουμοριστικό